Monthly Archives: January 2011

Using Portfolio to Assess Student Learning of Problem Solving

FATMAWATI 211076207 Deakin University, Geelong-Victoria January, 2011 INTRODUCTION Assessing students learning of problem solving in the mathematics classroom is definitely challenging for teachers, as they are required to give more attention to assess not only mathematical content, but also the … Continue reading

Posted in Journal/Paper | Tagged , , | 2 Comments

Cerdas di Dapur

Khusus untuk para wanita dan ibu rumah tangga, ada beberapa tips cerdas yang dapat dilakukan untuk memanfaatkan kembali sisa makanan menjadi menu special yang tentunya juga enak digoyang di lidah. 1. Kerak nasi. Ada berbagai macam cemilan yang dapat di … Continue reading

Posted in Lifestyle | Tagged | 5 Comments

Hidden Love (* Cinta Terpendam)

Walk through the rain See the blue cloud crying The beats whispering Deep into my vein What so good to have this feeling It’s such every thing But, actually means nothing Oh… my heart please stops beating I do hate … Continue reading

Posted in Puisi dan Prosa | Tagged | 2 Comments

Teaching Mathematics Using Two-Languages

Teaching Mathematics Using Two-Languages FATMAWATI 211076207 University of Deakin, Geelong-Victoria January, 2011   INTRODUCTION The use of English as the language of classroom instruction has become significant especially in the third-world countries such as Indonesia, Malaysia, and some African countries. … Continue reading

Posted in Journal/Paper | Tagged , , | 8 Comments

Bukan Siti Nurbaya

20 Oktober 2009 “Wah… Kak Ama cantik banget…” Seru Firda, ketika melihatku keluar dari salon kecantikan. “Emang klo udah jadi penganten auranya berubah ya”  candanya yang aku balas dengan senyum simpul yang dingin. “Apa kakak yakin dengan keputusan ini? Klo … Continue reading

Posted in Puisi dan Prosa | Tagged , | 2 Comments

Plastic Surgery… Solusikah?

Beberapa hari yang lalu, saya dan beberapa teman saya diajak oleh Anne, pengarah (supervisor) yang bertanggung jawab terhadap bimbingan konseling akademik dan akomondasi kami selama kuliah di Deakin University dan tinggal di Geelong, Australia untuk berjalan-jalan ke Melbourne. Dalam suasana … Continue reading

Posted in Reportase | Tagged | 1 Comment

Dialog Setan dan Malaikat

Disela-sela ‘coffee break’ terjadilah dialog antara raja setan dan malaikat. Malaikat Atid yang saat itu sedang kelelahan karena hampir setiap waktu mencatat amal manusia terlihat berwajah muram dan kuyu. “ Tid… kok wajahmu kusut banget, cape ya??” Sapa setan. “Gara-gara … Continue reading

Posted in Puisi dan Prosa | Tagged , , , , , , | 4 Comments